Kesän kuulumiset ja syksyn alku

Kuten jotkut ovat ehkä huomanneet, tällä blogilla on vallinnut huhtikuun lopusta asti täydellinen hiljaisuus. Tämä ei johdu siitä, että olisin menettänyt kiinnostukseni teologiaan tai että ideat olisivat lopussa. Sen sijaan syynä ovat monenlaiset kiireet. Lisäksi päätimme Katolista hapatusta-blogilla pitää kunnollisen kesätauon ja tämä tuli vallitsevaksi tilaksi myös Jumalapuhetta-blogilla kuin itsestään.

Toukokuussa en kiireiltäni ehtinyt kirjoittaa julkaisua, ja sen jälkeen ajattelin joka tapauksessa pitää kesätauon kirjoittelusta. Alkukesän menoista mainittakoon 12.5. Katolista hapatusta-blogitiimin kanssa järjestämämme kaikkien aikojen ensimmäinen hapatuspäivä ja 24–26.5. Chicagossa järjestetty North American Patristics Societyn (NAPS) konferenssi, johon osallistuin tänä vuonna toista kertaa. Nämä molemmat tapahtumat sujuivat oikein hyvin. Viime kerralla matkustin Chicagoon väitöskirjaohjaajani Timo Nisulan kanssa, minkä vuoksi tämän matkan tekeminen yksin oli uusi ja kasvattava kokemus.

Kesän aikana hapatustiimissämme tapahtui suuria muutoksia: allekirjoittaneen, Emil Antonin ja Oskari Juurikkalan lisäksi blogiamme pitävät tästä syksystä lähtien myös TM Joona Korteniemi ja TT Juho Sankamo. Luvassa on siis asiantuntevia ja toivon mukaan myös kiinnostavia juttuja.

Kesän lopuksi osallistuin Åbo Akademin Turussa 23–24.8. järjestämään konferenssiin, jonka otsikkona oli Religious Polemics and Encounters in Late Antiquity: Boundaries, Conversions and Persuasion. Takana on siis vaiherikas kesä ja edessä toivon mukaan hedelmällinen ja tuottelias syksy.

Näin lopuksi haluan toivottaa oikein hyvää alkanutta syksyä kaikille lukijoilleni!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s