Muutoksen tuulet

Vaikka jumalapuheen kohteena olevat aiheet ovat enimmäkseen pysyviä ja muuttumattomia, itse teologi elää kuitenkin todellisuudessa, jossa tilanteet ja olosuhteet ovat välistä hyvinkin vaihtelevaisia ja muuttuvaisia.

Tämä muuttuva todellisuus jättää jokaiseen jälkensä, toivon mukaan auttaa meitä näkemään asioita uudessa ja tuoreessa valossa ja näin ehkä auttaa meitä matkallamme kohti Jumalan syvällisempää tuntemista.

Jotkin muutokset saavat meitä priorisoimaan elämäämme uudella tavalla ja saattavat aiheuttaa muutoksia aikatauluihimme.

Uuden elämän ihme

Johdattelu sikseen: mistä ihmeen muutoksesta oikein on kyse? Minun kohdallani kyseessä ei ole sen pienempi eikä suurempi asia kuin uuden elämän ihme, uuden ihmisen syntymä. Kyllä – minä ja vaimoni olemme saamassa tässä kuussa esikoisemme, pienen tyttölapsen.

Laskettu aika oli eilen 8.2., mutta uusi tulokas ei ole aikataulujen orja, joten hän saattaa tulla minä päivänä tahansa – huomenna, ylihuomenna, kahden viikon päästä…

Tämä muutos saa ymmärrettävästi aikaan muutoksen blogini artikkeleiden ilmestymistahdissa. Aion pitää kuukauden pituisen tauon artikkeleiden julkaisusta ja tutustua rauhassa uuteen tulokkaaseen ja tilanteeseen.

Tästä päivästä alkavan taukoni katkaisee kuitenkin yksi artikkeli, jonka julkaisen pian lapsen syntymän jälkeen. Vaimoni raskausaika on nimittäin herättänyt (ja synnytys luultavasti herättää) minussa monia teologisia ajatuksia (mihinkäs tiikeri juovistaan pääsee), joita haluan käsitellä kun lapsi on lopulta saatu maailmaan.

Julkaisen tämän artikkelin siis poikkeuksellisesti jonain muuna päivänä kuin maanantaina (toki jos lapsi päättää syntyä siten, että siitä puhuva artikkeli osuu maanantaille, niin mikäs siinä). En myöskään pidä tavanomaista vähintään viikon mittaista väliaikaa, sillä H-hetki saattaa tulla milloin hyvänsä.

Tulevaisuudensuunnitelmia

Tämä tauko ei tarkoita, että olen jäänyt toimettomaksi. Sen sijaan olen suunnitellut ja jo kirjoittanutkin kevään artikkeleita. Taukoni päätyttyä 9.3. aloitan kolmiosaisen Jeesuksen ristinkuolemaa ja lunastusta käsittelevän artikkelisarjan. Pohdin siinä jo vuosisatoja krisittyjä askarruttanutta kysymystä siitä, miten Kristuksen kuolema saattoi koitua ihmiskunnan – ja siis myös meidän – pelastukseksi.

Tämä kysymys on valtava ja jäänee ainaiseksi arvoitukseksi. Kuitenkin jo pelkkä asian pohtiminen, aikaisempien näkemysten tarkastelu ja syntetisointi saattaa tuoda oivalluksia ja herättää aihetta koskevaa pohdintaa ja keskustelua. Pysykää siis ”kanavalla”.

Pidemmittä puheitta toivotan teille hyvää helmikuun jatkoa ja vetäydyn odottamaan tätä jännittävää uutta vaihetta elämässäni. Tämän tauon jälkeen blogillani sitten jatkuu Apostolisen uskontunnustuksen läpikäyminen kohdasta ”kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin”.

P.S. Tuntuu tosi oudolta päättää artikkeli ilman kirjallisuusluetteloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s